Ďakujeme veľmi pekne za vašu účasť, tí, ktorí ste sa nemohli pripojiť, záznam nájdete na našom youtube kanáli.

V tomto seminári sa budeme zameriavať na množenie drevín pomocou semien. Naučíte sa ako si doma zo semienka dopestovať kvalitné ovocné či okrasné dreviny a ako sa o ne treba starať. Hlavnými kapitolami budú výber materských stromov, zber semien, stratifikácia, klíčenie, rast a povieme si aj v akom prípade sa oplatí strom štepiť. Okrajovo si povieme aj o množení lesných drevín.

V rámci iniciatívy Kresťan na vidieku Vás pozývame na sériu seminárov pod názvom SEMENÁR, počas ktorej sa postupne naučíte, ako si dopestovať vlastné kvalitné semená zeleniny. SEMENÁR bude pozostávať z viacerých stretnutí počas celého vegetačného roka, kde si budeme hovoriť všetko od teórie genetiky až po praktické návody a rady, ako dopestovať vlastné semená. Tiež sa budeme venovať aj generatívnemu množeniu ovocných a okrajovo aj lesných drevín.
Počas týchto stretnutí zistíte, že semenárenie je celá veda a nie je také jednoduché, ako sa na pohľad môže zdať, no naši lektori Vás prevedú celým vegetačným rokom a spoločne to zvládneme. Zistíte, že na zvládnutie tejto vedy napokon stačí sedliacky rozum – naši lektori Vám iba pripomenú, na čo treba myslieť a ako rozumieť procesom súvisiacim so semienkami. A zrazu spoznáte, že ste sa nestali iba SEMENÁRMI, ale aj ŠĽACHTITEĽMI. SEMENÁROM nás budú sprevádzať zanietení pestovatelia Peter Lazorík a Tomáš Abel.

Webinár nie je spoplatnený, pretože chceme, aby sa dobré veci šírili medzi ľuďmi.
Radi však privítame Váš dobrovoľný príspevok v akejkoľvek sume na číslo účtu Fóra kresťanských inštitúcií SK09 0200 0000 0019 9727 9158 – s poznámkou pre prijímateľa „KNV“.